Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei<br>Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei
Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Coș cumpărături
Coș cumpărături

6 mituri comune legate de vaccinul HPV

Deși vaccinul HPV a fost administrat timp de aproape două decenii, controversele privind siguranța acestuia au reapărut în ultimii ani. În această privință, este important să clarificăm câteva aspecte cruciale legate de vaccin și să înlăturăm câteva mituri despre HPV.

 

Mitul 1: Nu poți să te vaccinezi dacă ești deja infectat cu HPV

Dacă deja ai HPV, vaccinul poate oferi protecție împotriva diferitelor tulpini la care ești vulnerabil. Cu peste 100 de tipuri de tulpini, vaccinul HPV acoperă nouă dintre cele mai proeminente tulpini, asociate cu aproape 90% din cancerele de col uterin și alte complicații, cum ar fi verucile genitale.Chiar dacă ești deja infectat cu alte tipuri de HPV, vaccinul încă poate oferi protecție împotriva tulpinilor incluse în compoziție.

 

Mitul 2: Dacă ai peste 12, nu poți să te vaccinezi 

Contrar opiniei eronate, vaccinul HPV poate fi administrat și după adolescență, oferind protecție chiar și în cazul în care s-a avut deja contact sexual. Deși se recomandă două doze între 11 și 12 ani pentru eficacitate maximă, vaccinul poate fi administrat între 9 și 45 de ani. În cazul persoanelor de 15 ani sau mai mult, sau ale celor cu sistem imunitar compromis, se recomandă administrarea a trei doze.

 

Mitul 3: Vaccinul HPV protejează doar femeile 

HPV poate afecta oricine prin contact sexual, iar vaccinul este eficient indiferent de gen. Vaccinarea cuplului oferă o protecție suplimentară împotriva transmiterii virusului și a complicațiilor asociate, cum ar fi cancerul genital, verucile genitale și alte tipuri de cancer, precum cel anal și de cap și gât.

Pentru că de obicei este asimptomatic (adică nu cauzează simptome), niciunul dintre parteneri nu ar ști dacă au HPV sau îl răspândesc până nu efectuează analize în acest sens. Alege un cabinet care folosește consumabile medicale de cea mai bună calitate și oferă servicii profesionale pentru a te asigura că rezultatele sunt corecte. Aceste analize se efectuează în cadrul cabinetelor ginecologice. 

 

Mitul 4: Vaccinul HPV cauzează infertilitate

Contrar temerilor, nu exista studii sau cercetări care să demonstreze că vaccinul HPV cauzează efecte secundare severe, cum ar fi infertilitatea. Efectele adverse sunt, în general, ușoare și temporare, inclusiv durere la locul injecției, dureri de cap, oboseală și greață.

De fapt, Unele tulpini de HPV pot crește riscul de cancer de col uterin. Îndepărtarea celulelor canceroase sau precanceroase din colul uterin poate să afecteze fertilitatea. Așa că vaccinarea împotriva acestui virus previne acest risc.



Mitul 5: Nu ai nevoie de vaccinul HPV dacă faci regulat frotiuri cervicale.

Frotiurile cervicale (cunoscute și sub denumirea de teste Papanicolau) și vaccinul nu sunt interschimbabile sau dependente unul de celălalt. Scopul unui frotiu cervical este să să detecteze celulele canceroase. Vaccinul funcționează pentru a preveni modificările cancerigene să apară în primul rând; totuși, nu te acoperă 100%. Deci, ambele sunt extrem de importante.



Mitul 6: Vaccinul HPV nu are efect pe termen lung.

Până în prezent, se crede că vaccinul este de durată (adică nu sunt necesare doze de reîmprospătare după regimul de două sau trei doze). Cu toate acestea, monitorizarea continuă este esențială, deoarece cerințele de vaccinare pot suferi modificări.

 

Dacă tu sau copilul tău nu ați făcut încă vaccinul HPV sau crezi că poate fi necesară o doză de reîmprospătare, consultarea cu un specialist în pediatrie, îngrijire primară sau ginecologie este recomandată. Vaccinul împotriva HPV devine GRATUIT pentru copii și adolescenți între 11 și 19 ani, și 59% compensat pentru femeile cu vârsta între 19 și 45 de ani.

 

Citește și Consumabile medicale indispensabile pentru un cabinet ginecologic

 

Într-o lume a medicinei în continuă evoluție, consumabilele medicale reprezintă elemente cruciale pentru obținerea rezultatelor precise și pentru asigurarea îngrijirii pacienților la cel mai înalt nivel. Fie că este vorba de eprubete, seringi, sau alte dispozitive, alegerea adecvată și utilizarea corectă a acestor consumabile medicale sunt fundamentale. 

 

Dacă aveți nevoie de suport în alegerea celor mai bune consumabile medicale, echipa Profi pentru Sănătate vă stă la dispoziție atât prin email (office@profipentrusanatate.ro), cât și telefonic (0771 394 109).

Conținutul coșului dv.

Nu aveți produse în coș.

Cele mai vizitate produse

  • Biclosol - 300 tablete/cutie
  • Registru consultații medicale
  • BIOTEST-Teste Rapide HIV (25 teste/kit)
  • Șervețele V pentru dispenser-verzi
  • Aleză din vinilin refolosibilă (1m x 2m)
  • Set 100 Mănuși Nitril Nepudrate PPS Gloves, Albastre, Mărimea S
  • Husă impermeabilă cu elastic -90cm X 225cm-alba
  • Casca pentru spalarea parului fara clatire