Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei<br>Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei
Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Coș cumpărături
Coș cumpărături

Ce este Setul de 2 tuburi PRP și care sunt beneficiile sale?

Ce este Setul de 2 tuburi PRP și care sunt beneficiile sale?

Terapia PRP a devenit tot mai populară atât în medicina sportivă, cât și în cea estetică. Datorită plasmei îmbogățite în trombocite, această tehnică favorizează procesul de vindecare, îmbunătățește sănătatea și aspectul pielii, devenind un tratament extrem de căutat, motiv pentru care și clinicile de înfrumusețare din România au început să îl introducă în paleta lor de servicii, prin Setul de 2 tuburi PRP HD disponibil în magazinele de consumabile medicale.

Ce este terapia PRP? 

PRP (Platelet-Rich Plasma) sau terapia cu plasmă bogată în trombocite (cunoscută în România și drept Terapia Vampir), este o tehnică medicală utilizată pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, precum rănile, tonusul muscular redus sau îmbătrânirea prematură a pielii și părului.

În cadrul acestei terapii, plasma bogată în trombocite este recoltată din sângele pacientului și injectată apoi din nou în țesuturile sau zonele afectate (din acest motive și numele de terapie vampir). Plasmele bogate în trombocite conțin factori de creștere și celule stem care ajută la restabilirea țesuturilor deteriorate, contribuind la vindecarea, regenerarea și rejuvenarea acestora.

Cum este obținută plasma utilizată în terapia PRP?

După ce sângele a fost recoltat în eprubete, acesta este procesat într-o centrifugă, ce are rol de separare al componentelor sanguine, în funcție de densitatea acestora. Trombocitele sunt separate în ser sangvin sau plasmă, iar unele celule roșii și celule albe (leucocite) din sânge, pot fi îndepărtate. Forța din centrifugă dirijează trombocitele și stimulează producerea plasmei îmbogățite în trombocite, cunoscută și ca PRP

Care sunt beneficiile terapiei PRP?

De-a lungul timpului, tehnica PRP a fost folosită în medicina sportivă, chirurgicală, estetică, dar și în medicina regenerativă. Este utilizată în accelerarea procesului de vindecare pentru leziunile de la nivelul articulațiilor, entorsele articulare, osteoartrite, rupturi de ligamente, leziuni ale tendoanelor, intervenții post chirurgicale și traumatisme. 

În România, terapia PRP sau terapia vampir este cel mai des folosită în medicina estetică și regenerativă, cu scopul de a induce procese de bioregenerare și biostimulare a ţesuturilor. Altfel spus, această tehnică poate ajuta la reducerea cearcănelor și ridurilor, la îmbunătățirea fermității și elasticității pielii, precum și la reducerea căderii firelor de păr și îmbunătățirea texturii și grosimii acestora.

Ce este Setul de 2 tuburi PRP HD?

Setul de 2 tuburi PRP HD conține  eprubetele  necesare utilizate în tratamentele de succes PRP, fiind alegerea sigură și ideală pentru clinicile de înfrumusețare din România. În plus, Setul de 2 tuburi asigură utilizarea corectă a anticoagulantului, fiind ușor accesibil, deoarece este furnizat în tuburi. 

Unul dintre avantajele principale ale tuburilor PRP HD de pe profipentrusanatate.ro este că acestea nu conțin gel, în comparație cu alte produse comercializate de magazinele de consumabile medicale. Astfel, sunt eliminate riscurile asociate colectării gelului în interiorul tuburilor și reinjectării pacienților cu acesta. De asemenea, este necesar să se ia în considerare faptul că gelul poate reprezenta un potențial alergen. Utilizarea tuburilor PRP HD reduce aceste riscuri, asigurând un tratament sigur și eficient pentru pacienți.

Substanțele conținute de Setul de 2 tuburi PRP HD permit obținerea plasmei autologe potrivite pentru injectarea în corpul uman și asigură o absorbție adecvată a trombocitelor. În plus, produsul formează o barieră bine definită, care previne amestecarea plasmei cu ansamblul de globule roșii (RBC). 

Setul de 2 tuburi PRP HD conține  accesoriile necesare pentru utilizarea corespunzătoare și eficientă a dispozitivului medical.

 

Dacă aveți nevoie de suport în alegerea celor mai bune consumabile medicale, echipa Profi pentru sănătate vă stă la dispoziție atât prin email (office@profipentrusanatate.ro), cât și telefonic (0771 394 109).

 

Cele mai vizitate produse