Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei<br>Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei
Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Coș cumpărături
Coș cumpărături

Diferența dintre Gelul pentru Ultrasunete și Loțiunea pentru Ultrasunete

Ultrasunetele folosesc diagnosticarea imagistică pentru a vizualiza organele interne, mușchii și alte țesuturi moi aflate sub suprafața pielii. Undele sonore cu o frecvență înaltă sunt capturate pentru a produce o imagine care este vazută pe un ecran. Acest tip de imagistică este utilizat în mod obișnuit atunci când o femeie este însarcinată, pentru a vedea dezvoltarea copilului. Este, de asemenea, utilizat pentru a detecta orice probleme medicale care pot să apară în țesuturile moi sau în organe, ori în scopuri terapeutice.

Diferența din Gel Ultrasunete și Loțiune Ultrasunete

Undele cu ultrasunete sunt pulsate în țesuturi folosind un transductor. Undele sonore se reflectă asupra organelor sau mușchilor, creând un ecou. Acest ecou se transformă într-o imagine care apare pe un monitor. Este o practică sigură și frecvent utilizată în mai multe facilități medicale, inclusiv în spitale.

Ce este Gelul pentru Ultrasunete?

Gelul pentru ultrasunete este un lichid vâscos ce se folosește ca mediu pentru a ajuta la transmiterea undelor sonore. Înainte de începerea ecografiei, gelul este aplicat pe pielea pacientului. Gelul nu cauzează niciun disconfort sau vătămare a pielii, dar se poate simți inconfortabil inițial, întrucat este adesea rece. Cu toate acestea, există încălzitori pentru gel ce pot fi utilizați pentru a încălzi ușor gelul și a preveni acea senzație de disconfort, de rece.

Gelul pentru ultrasunete trebuie utilizat pentru a ajuta la transportarea undelor sonore sub piele, pentru a obține cea mai bunăimagine posibilă. Este cunoscut sub numele de mediu de cuplare, care este o substanță ce deplasează aerul la suprafață și creeaza o impedanță care este aproape de impedanța țesuturilor moi. Impedanța este rezistentă față de undele sonore create de țesuturi.

Toate țesuturile au o impedanță care este determinată de nivelul lor de elasticitate și densitate. Pentru a obține cea mai bunătransmisie posibilă a undelor sonore, impedanța țesuturilor și sursa de transmitere a undelor sonore trebuie sa fie aproximativ aceeași. Dacă există o mare diferență în cantitatea de impedanță, se va produce o cantitate mare de reflexie.

Gelul adecvat trebuie utilizat pentru a vă asigura că nu există niciun spațiu de aer între piele și transductorul utilizat. Chiar și un mic spațiu poate însemna că nu există o transmisie a undelor sonore și, prin urmare, nu este produsă nicio imagine. Acesta este unul dintre motivele pentru care este atât de important să obțineți gel cu ultrasunete de la o companie de încredere.

Ce este loțiunea pentru ultrasunete?

Loțiunea pentru ultrasunete este frecvent utilizată în tratamentele cu ultrasunete terapeutice, cum ar fi kinetoterapia sau gestionarea durerii. Loțiunea pentru ultrasunete este similară cu gelul și acționează ca mediu de cuplare. Aceasta constăîntr-o formulă hidratantă bogată, care se absoarbe ușor în piele atunci când se utilizează tratamente de kinetoterapie sau masaj. De asemnea, este absorbită de piele la aplicare.

Spre deosebire de gel, loțiunea este absorbabilă. Gelul pentru ultrasunete se sprijină pe partea superioară a pielii și este necesară ștergerea acestuia după efectuarea diagnosticului. Gelul poate fi lipicios și greu de îndepărtat complet. Este important să fie îndepărtat cât mai mult gel înainte ca pacientul să se îmbrace cu hainele personale. Deși este uneori dificilăîndepartarea completă a gelului, utilizarea produsului este necesară efectuării ultrasunetelor și acest mic inconvenient este neglijabil comparativ cu importanța unei ecografii pentru sănătatea individului. În multe cazuri, o ecografie poate salva viața unei persoane.

Pe de alta parte, loțiunea pentru ultrasunete este complet absorbită în timpul procesului și prin urmare, nu este necesarăștergerea. Atât gelul cât și loțiunea își au locurile de drept în domeniul tehnologiei cu ultrasunete.

Tratamentele terapeutice cu ultrasunete sunt utilizate ca tehnică de gestionare a durerii pentru o serie de probleme, inclusiv următoarele:

  • Durere cronică
  • Tensiune musculară
  • Leziuni ale tendonului
  • Leziuni musculare
  • Leziuni ale ligamentelor
  • Tensiunea musculară

Este necesar utilizarea loțiunii adecvate pentru tratamente terapeutice de acest tip pentru a oferi cele mai bune rezultate.

Cele mai vizitate produse