Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei<br>Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei
Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Coș cumpărături
Coș cumpărături

Cum putem scăpa de acele uzate și alte obiecte ascuțite în condiții de siguranță

Proces în doi pași pentru eliminarea corectă a acelor uzate și a altor obiecte ascuțite

Pasul 1: Așezați toate acele și alte obiecte ascuțite într-un recipient pentru eliminarea obiectelor ascuțite, tăioase imediat după ce au fost utilizate. Capacul de container pentru deșeuri infecțioase prezintă orificii speciale pentru detașarea acelor de seringă, a lamelor de bisturiu. Puteți achiziționa de AICI.

Acest lucru va reduce riscul de lipire a acului, tăieturi și puncții de la obiecte ascuțite. Recipientele pentru eliminarea obiectelor ascuțite nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.

Instrucțiuni de utilizare                 

 

Asamblare

  • Puneți capacul recipientului și apăsați la colțuri până auziți “click”.
  • Asigurați-vă că ați apăsat bine capacul în colțuri și apoi puteți introduce deșeurile ascuțite.
  • Îndepărtarea în condiții perfect sigure a acelor de seringa se face prin plasarea acestora în locul special destinat și tragere, păstrând o ușoară apăsare a corpului seringii; acul va cadea liber în recipient fără contactul persoanei care operează umplerea.
  • Pentru detașarea acelor cu filet sistem “VACUTAINER” plasați acul în spațiul special destinat și deșurubați ușor, astfel acul va cadea în container.

Închidere temporară

  • O apăsare ușoară a capacului mic este suficientă pentru închiderea temporară și îndepărtarea pe moment a pericolului contaminări accidentale a emisiei de mirosuri neplăcute.A nu se umple peste nivelul liniei tranșate. 

Închidere finală

  • Când cutia este plină, dar nu peste nivelul trasat indicat, închideți definitiv capacul mic până la închidere completă.

Notă: Umplerea excesivă a unui recipient pentru eliminarea obiectelor ascuțite crește riscul de rănire accidentală. Containerul de eliminare a obiectelor ascuțite este plin atunci când este umplut aproximativ trei sferturi (3/4). 

NU refolosiți containerele pentru eliminarea obiectelor ascuțite.

 

Pasul 2: Apelați la specialiști în colectarea deșeurilor medicale, astfel protejați mediul înconjurător și evitați riscul infectării.

Ghidurile și programele privind eliminarea obiectelor medicale variază în funcție de locul în care locuiți.

Colectarea si transportul specializat in vederea valorificarii/eliminarii finale a deșeurilor se poate realiza de către persoane autorizate în colectarea selectivă în conformitate cu legea 211/2011.

 

 

Riscul infectării

Pătrunderea pielii cu un ac sau alt obiect ascuțit (cum ar fi seringă, bisturiu sau sticlă spartă), care a fost în contact cu sângele, țesutul sau alte fluide corporale înainte de expunere, reprezintă o leziune.

Leziunile cu ace sunt cel mai des întâlnite în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății care sunt expuși accidental la sângele infectat (expunere profesională). Se estimează că aproximativ trei milioane de astfel de leziuni cu ace au loc la nivel global în fiecare an, inclusiv un milion în Europa, deși nu sunt raportate toate aceste leziuni.

Virușii transmisibili de sânge care ar putea fi transmiși în acest mod includ Hepatita B și Hepatita C, precum și HIV. Riscul de transmitere în urma unei leziuni prin puncția pielii depinde de persoana care a folosit anterior obiectul: dacă a avut o infecție, de nivelul virusului din sângele său, de cantitatea de sânge implicată, de tipul acului sau seringii în cauză, de timpul scurs de când a fost utilizat și natura leziunii.