Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei<br>Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Transport GRATUIT la Comenzi peste 300 lei
Transport 20 lei la Comenzi sub 300 lei
Coș cumpărături
Coș cumpărături

Ce știți cu adevărat despre Gelul pentru Ultrasunete?

Gelul EKG (gel pentru ultrasunete) este un liant folosit în cadrul mai multor examene de rutină, tratamente și proceduri, având o gamă largă de folosință. Se aplică direct pe piele înaintea ecografiei și a altor proceduri diverse.

Cum funcționează gelul pentru ultrasunete?

Ultrasunetele sunt o formă specială de tehnologie care transmit unde sonore pulsante la o frecvență înaltă în țesutul pacientului, folosind un transductor. Gelul este aplicat pe piele pentru a ajuta transductorul să alunece ușor de-a lungul suprafeței. Dispozitivul poate primi și transmite unde sonore, care mai apoi sunt transpuse în imagini pe un ecran.

Clinicianul privește imaginile pentru a stabili dacă totul este normal. Acest lucru se întamplă în timp real și persoana care utilizează ecograful poate să mute transductorul pe probă conform nevoilor, astfel încât să obțină o imagine bine definită a ceea ce se întamplă sub nivelul pielii. De asemenea, se pot realiza fotografii de ecran care ulterior pot fi printate.

Tipuri de gel

Există o variatate de dimensiuni și formule de Gel Ecografie disponibile, îmbuteliate în sticle dozatoare. Gelul pentru ultrasunete multifuncțional este unul dintre tipurile de gel pe care il avem disponibil și care a devenit unul dintre cele mai populare, întrucat oferă alunecare perfectă și are proprietăți de lubrifiere.

Din ce este realizat gelul pentru ultrasunete?

Gelul pentru ultrasunete este compus din propilen glicol și apă. Propilenul glicol este un produs sintetic găsit cu precadere în produse de igienă, cosmetice și produse alimentare. Acesta este lipicios și vâscos. Este important să aibă o textură lipicioasă pentru a adera pe piele și a nu se scurge pe întreaga durată a ecografiei.

Gelul pentru ultrasunete ca și conductor

Gelurile pentru ultrasunete sunt medii conductoare folosite în multe tipuri de tratamente și proceduri, atunci când este necesar un diagnostic. Pot fi folosite pe parți diferite ale corpului și fac parte din uneltele esențiale pentru ecografii.

Fără acest gel, ecografia nu ar putea avea rezultatele așteptate. Acest gel este folosit ca un mediu conductor prin crearea unei legături între transductor și pielea pacientului. Undele sonore într-o ecografie au dificultate în a fi transmise prin aer, așa că gelul este folosit ca măsură preventivă pentru a se asigura că nu este niciun spațiu de aer între piele și transductor. Acest lucru permite obținerea unei imagini clare. În ultima instanță, cu cât este folosit mai mult gel în timpul procedurii, cu atât mai bună este imaginea obținută.

Deși este indicată folosirea unei cantități mari de gel pentru a obține rezultate optime, acesta provoacă dezordine. Clinicianul se va asigura că îndepărtează tot gelul de pe pielea pacientului la finalul ecografiei, înainte ca acesta să se îmbrace cu hainele personale.

Gelul EKG elimină electricitatea statică

Electricitatea statică stă în calea obținerii unei imagini clare în timpul ecografiei. Un gel pentru ultrasunte elimină electricitatea statică, astfel încât procedura poate fi realizată eficient, fără niciun risc de electricitate statică.

Încălzitori geluri pentru ecografie

Există încălzitori speciali ce sunt folosiți pentru a menține gelul și sticlele de gel calde. Aceștia au fost realizați special pentru confortul pacientului întrucât aplicarea de gel rece pe suprafața pielii reprezintă o experiență neplacută. Este important ca pacientul sa fie relaxat pe durata întregii proceduri, așa că este imperativ să aveți la îndemană gel încălzit înainte ca ecografia să înceapă.

Încălzitorii sunt ușor de folosit și sunt disponibili în sticle multiple, o singură sticlă și alte recipiente. Au utilizări multiple și sunt proiectați să reziste folosind doar materiale de cea mai înaltă calitate. Încălzitorii pentru ecografie și gelurile se regăsesc în orice spital și în multe cabinete și clinici medicale.

Cele mai vizitate produse